To pasjonat, który od 25 lat związany jest z gastronomią. Nagradzany i wyróżniany przez prestiżowy przewodnik kulinarny Gaut&Milleau, który w 2017 roku okrzyknął go Szefem jutra. Ernest jako Executive Chef kompleksowo zarządzał kultową restauracją Cuccina w poznańskim City Parku *****. Otworzył też autorską restaurację Autentyk – kuchnia i ludzie, a dziś jest właścicielem niszowego studia kulinarnego Chef’s Table by Ernest Jagodziński, gdzie prowadzi szkolenia i warsztaty a także restaurację pop up. Jest też zdobywcą II miejsca w polskiej selekcji najważniejszego konkursu kulinarnego na świecie – Bocuse d’Or. Po tym sukcesie Ernest został członkiem Akademii Bocuse d’Or
Przed 6 laty po raz pierwszy zetknął się z kuchnią Azji u źródeł, w jej rdzennym wydaniu. Kolejne wyprawy do Tajlandii, Chin, Japonii i Singapuru owocowały doświadczeniami, które odmieniły jego spojrzenie na kulinarną sztukę. To właśnie owocem tych podróży będzie kolacja, jaką wspólnie z naszym szefem Tomaszem Smoczykiem Ernest Jagodziński zaprezentuje gościom 2 grudnia.